Παρακαλώ περιμένετε...

Δάπεδo Doussie
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: AA-WOOD-DOUSSIE

Το προϊόν είναι διαθέσιμο.
0,00 € / 1 Tετραγωνικό μέτρο
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ: 1 Tετραγωνικό μέτρο
Eξαιρετικά όμορφο ξύλο σε βαθυκόκκινη απόχρωση, γιά εσωτερικά και εξωτερικά δάπεδα.

Η τιμή του εξαρτάται κάθε φορά από την διαθεσιμότητά του και τον κυβισμό του.Common Name(s): Afzelia, doussie, xylay, chanfuta, pod mahogany

Distribution: Tropical regions in Africa and Asia

Genus Size: Approximately 12 species

Mechanical Characteristics: Generally medium-high density and strength characteristics. Most species have very good dimensional stability and, after initial drying, experience little warpage.

Visual Characteristics: Heartwood is golden to reddish brown, superficially resembling mahogany (Swietenia genus). Pieces with burl or highly figured grain are also seen, with the latter sometimes being called xylay pattern.

Identification: Wood is diffuse porous, with few large to very large sized pores. Parenchyma around the large pores tends to be vasicentric, lonzenge, and confluent. Generally narrow rays. Many (but not all) Afzelia species have at least weakly-fluorescing heartwood when viewed under a blacklight.
Οικογένεια: Caesalpiniaceae. Κοινές ονοµασίες: Afzelia, Aligna, Apa, Azza, Beyo, Bolengo, Doussie, Kpendei, Lingue, M’banga, Meli, Mkola, Mussacossa, N’kokongo, Papao, Pauconta, Ovala, Chanfuta.

Προέλευση: Το είδος αυτό συναντάται σε περιοχές της Κεντρικής και της ∆υτικής Αφρικής, καθώς επίσης στη Σενεγάλη, στο Σουδάν, στην Ουγκάντα και στο Ζαΐρ. Πολύ κοινό είναι και στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής.Στοιχεία δέντρου: Το δέντρο είναι µικρότερο από άλλα της οικογένειάς του, ενώ συνήθως έχει και µικρότερους µίσχους. Αναπτύσσεται µέχρι το ύψος των 30 m, αλλά φτάνει σχεδόν πάντα µέχρι τα 12 m στις ξηρές περιοχές. Οι κορµοί του σπάνια αναφέρονται να είναι πάνω από 15 m.

• Πυκνότητα: Η πυκνότητά του είναι υψηλή και κυµαίνεται από 0,67 έως 0,82 g/cm³.
• Σκληρότητα: Το συγκεκριµένο ξύλο είναι αρκετά σκληρό.
• Σταθερότητα: Έχει µεγάλη σταθερότητα, αρκεί να ξηραθεί σωστά και η υγρασία του (µετά την ξήρανση) να είναι ανάλογη µε την µέση σχετική υγρασία του περιβάλλοντος.
• Φυσική διάρκεια: Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, από άποψη φυσικής διάρκειας ιδιαίτερα το εγκάρδιο ξύλο, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό σε επιθέσεις από έντοµα και τερµίτες.
• Κατεργασία: Λόγω της µεγάλης σκληρότητας και σταθερότητας που παρουσιάζει, είναι δύσκολο στην κατεργασία του µε µηχανήµατα καθώς αµβλύνει τα κοπτικά µέσα, δεν επιδέχεται τόσο εύκολα κατεργασία µε τα χέρια, όµως προσδίδει καταπληκτικά αποτελέσµατα, χρειάζεται παρόλα αυτά προσοχή στην κοπή για να αποφευχθούν τυχόν σχισίµατα ινών ή κοµµατιών. Η διαδικασία του κολλήµατος είναι δύσκολη, ενώ για να καρφωθεί ή να βιδωθεί χρειάζεται προτρύπηµα. ∆εν λεκιάζει εύκολα και επιδέχεται πολύ καλό φινίρισµα.
• Ιδιότητες - ιδιαιτερότητες: Έχει εξαιρετικές µηχανικές αντοχές, είναι πολύ ανθεκτικό σε στατική κάµψη, έχει επίσης µεγάλη αντοχή σε κρούση και σε θλίψη. Είναι βαρύ ξύλο, µε υψηλή πυκνότητα, ενώ παρατηρείται µικρή κινητικότητα της υγρασίας του ξύλου µετά την κατασκευή. Υπόκειται σε χρωµατικές αλλοιώσεις εξαιτίας της χρωστικής ουσίας afzelin που περιέχει. Ιδιαίτερη προσοχή στην ξυλόσκονη του Doussie που προκαλεί ερεθισµούς.
• Χρήσεις: Λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων, το Doussie χρησιµοποιείται σε βαριές κατασκευές όπως πατώµατα, πλαίσια παραθύρων, πόρτες (κουφώµατα), δεξαµενές, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (αποβάθρες, λιµάνια). Πολύ συχνή είναι η χρήση του σε παρκέτα και σε κατασκευές επίπλων, καθώς προτιµάται ιδιαίτερα από τους τεχνίτες.

Είναι βαρύ ξύλο και το σομφό του είναι πολύανοιχτόχρωμο, χλωμό κίτρινο και οριοθετείται αισθητά από το εγκάρδιο. Τοεγκάρδιο ξύλο είναι σαφώς σκουρότερο, ανοιχτού καφέ έως σκούρου καφέ, ενώ μετάαπό έκθεση στον ήλιο γίνεται καφε κόκκινο. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τοσυγκεκριμένο ξύλο είναι αρκετά φωτοευαίσθητο και αλλά ζει εντελώς χρώμα μετά απόέκθεση στον ήλιο ή σε δυνατό φως. Είναι αρκετά σκληρό. Έχει μεγάλη σταθερότητα,αρκεί ναξηραθεί σωστά. Το Doussie είναι εξαιρετικάανθεκτικό από άποψη φυσικής διάρκειας, ιδιαίτερα το εγκάρδιο ξύλο, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό σε επιθέσειςαπό έντομα και τερμίτες. Λόγω της μεγάλης σκληρότητας που παρουσιάζει, είναιδύσκολο στη μηχανική κατεργασία του, καθώς αμβλύνει τα κοπτικά μέσα. Δενεπιδέχεται τόσο εύκολα κατεργασία με το χέρι. Ωστόσο, δίνει καταπληκτικάαποτελέσματα. Χρειάζεται προσοχή στην κοπή για να αποφευχθούν τυχόν σχισίματα ινώνή κομματιών. Η διαδικασία του κολλήματος είναι δύσκολη, ενώ για να καρφωθεί ήνα βιδωθεί χρειάζεται απαραίτητα προτρύπημα. Δεν λεκιάζει εύκολα και επιδέχεταιπολύ καλόφινίρισμα. Έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, είναι πολύ ανθεκτικό σε στατικήκάμψη, ενώ επίσης έχει μεγάλη αντοχή σε κρούση και θλίψη. Έχει μικρήκινητικότητα μετά την κατασκευή. Υπόκειται σε χρωματικές αλλοιώσεις εξαιτίαςτης χρωστικής ουσίας Afzelin που περιέχει. Η ξυλόσκονή του προκαλεί ερεθισμούς.Το είδος αυτό χρησιμοποιείται σε βαριές κατασκευές, όπως πατώματα, πλαίσιαπαραθύρων, πόρτες, σκάλες, δεξαμενές, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (αποβάθρες,λιμάνια). Πολύ συχνή είναι η χρήση του σε παρκέτα και κατασκευές επίπλων, καθώςπροτιμάται ιδιαίτερα από τους Aτεχνίτες. 


 • • Ξύλα με μεγάλη τάση.
 • • Τά ξύλα παραδίδονται στις διαστάσεις που ζητάει ο πελάτης μας.
 • • Τά ξύλα παραδίδονται με τον τρόπο επεξεργασίας που ζητάει ο πελάτης μας.
 • • Βέλτιστο φάρδος 100-120 χιλιοστά.
 • • Για την αποφυγή σκεβρώσεων, το βίδωμα του κάθε σανιδιού, ή το βίδωμα τών κλίπς τοποθέτησης, πρέπει να γίνεται ανά 50 εκατοστά ΜΑΧ.
 • • Εάν βιδωθεί απευθείας το ξύλο στο υπόστρωμα, πρέπει να τοποθετηθούν δύο βίδες ανά φάρδος σανιδιού.
 • • Τήν ευθύνη της σωστής τοποθέτησης φέρει ο πελάτης.
 • 12+ εργάσιμες ημέρες

  ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

  Ενημερωθείτε με νέα και προσφορές από το aamaterials.gr

  PSN - Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη
  Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη